Skupina Legrand může převzít obchodníka s elektrickými výrobky EMOS CZ

Skupina Legrand může převzít obchodníka s elektrickými výrobky EMOS CZ

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím spojení mezi soutěžiteli Legrand France S.A. a EMOS CZ group a.s. Na základě rozhodnutí získává společnost Legrand France možnost vykonávat nad společností EMOS CZ group výlučnou kontrolu. Podle Úřadu nebude mít posuzované spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

Skupina Legrand je celosvětově aktivní v oblasti vývoje a výroby produktů a systémů pro elektroinstalace a jejich komponenty k využití v rezidenčních budovách a komerčních objektech, průmyslových celcích a datových centrech a v oblasti poskytování souvisejících služeb.

Nabývaná společnost EMOS působí mimo jiné na území České republiky, Slovenska, Polska, Slovinska, Maďarska, Lotyšska, Chorvatska a Rumunska především v oblasti velkoobchodního prodeje elektrických výrobků, zejména svítidel (lamp a kapesních svítilen), prodlužovacích přívodů, kabelů a baterií maloobchodním prodejcům, v menší míře i v oblasti maloobchodního prodeje produktů z oblasti elektro konečným spotřebitelům skrze vlastní internetový obchod.

Zdroj informací

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a eSlezsko.cz

Datum

15. února 2022

Page generated in 1.432 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál