Víte, kam směrovat své investice na prahu energetické revoluce?

Víte, kam směrovat své investice na prahu energetické revoluce?

Společnost Imperium Finance identifikovala investiční příležitosti v odvětví obnovitelných zdrojů a k jejich řízení používá svůj investiční systém Efaloc. Inovativní obor udržitelné energie má v dalších letech významný potenciál celosvětově i nadále růst. Jeho vzestup bude ještě umocněn snahou většiny států světa nahradit energii získávanou z fosilních paliv udržitelnými a klimaticky přijatelnějšími zdroji.

„Obnovitelné zdroje jsou v poslední době čím dál tím větším tématem, a to nejenom z důvodu, že klimatická změna se stává stále urgentnějším problémem a je tedy potřeba hledat jiné alternativy k tradičním fosilním zdrojům. Čistá energie se stává zároveň tou nejlevnější," komentuje situaci Václav Kosáček, jednatel Imperium Finance.

Příklon k energii z obnovitelných zdrojů rozhodně není aktuálním úsilím pouze v rámci EU. Snaha omezit spotřebu fosilních paliv se ukazuje v mnoha státech po celém světě. Celkem 195 signatářů tzv. Pařížské dohody se zavázalo ke snižování emisí skleníkových plynů. V Číně bylo například v roce 2020 vybudováno přes 50 % veškeré globální kapacity obnovitelných zdrojů energie. Obdobný trend sledují i další z největších států světa, jako jsou Indie nebo Spojené státy americké.

Fond iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG) od Imperium Finance je inteligentní investování právě do odvětví obnovitelných zdrojů energie. INRG je ETF udržitelné energetiky - vodíku, větru a slunce. Podíl těchto zdrojů na celkovém energetickém mixu celosvětově neustále roste a postupem let dosáhne drtivé většiny. Výhodou investice přes ETF je, že slabé firmy v něm jsou utlumovány, a naopak váha lídrů se v celkovém složení v čase zvedá. Fond v sobě obsahuje leadery ve výše uvedených odvětvích. Výhodou je velmi nízké management fee 0,65 % (vs. bankovní fondy 1,2-2,5 %).

„Vnímám jako chytré rozhodnutí akcie tohoto fondu nakoupit a dále akumulovat. Jsou právě po pohybu o více než 100 % nahoru. Pokud cena vykonsoliduje v základně a udrží si většinu zisků, je vysoce pravděpodobné, že brzy přijde další pohyb o 100 %," doplňuje Václav Kosáček a pokračuje: „Díky kvantitativní analýze desetitisíců grafů různých aktiv našeho systému Efaloc jsme často schopni identifikovat vzorce chování, které předchází cenovým pohybům. Představa, že chování trhů je náhodné a nepredikovatelné, je mylná. Trhy se naopak chovají tendenčně a trendově a to má svá pravidla."

Systém Efaloc používá Imperium Finance zejména pro investování do velmi volatilních aktiv, jako jsou například ETF, akcie, kryptoměny nebo opce.

Zdroj informací

IMPERIUM FINANCE s.r.o. a eSlezsko.cz

Datum

14. února 2022

Page generated in 1.1607 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál