Top 3 aktuální investiční příležitosti dle Imperium Finance

Top 3 aktuální investiční příležitosti dle Imperium Finance

Společnost Imperium Finance identifikovala tři největší investiční příležitosti pro aktuální období. Vybírala z dluhopisů, ETF (Exchange traded funds) a akcií. Začátek roku 2022 přeje oblasti optického připojení, ale především těžbě mědi. Jmenovitě jde o investice do dluhopisů Total Play Telecomunicaciones, EFT Copper Miners a akcií společnosti VALE.

 

Dluhopisy

Výstavba optických sítí představuje nákladnou činnost, která v začátcích potřebuje velký objem peněz. Po zavedení pak už ale bez větších výkyvů generuje pravidelné příjmy. Jedná se o anticyklické podnikání, které je svým výnosem velmi atraktivní. Mexická společnost Total Play Telecomunicaciones je poskytovatelem internetu, televizního připojení a telefonních linek přes vlastní optickou síť. Jedná se o největšího, a zároveň jediného poskytovatele optického připojení do domácností. Se svými službami zaujímá 18% podíl na trhu.

„Úspěšný business model společnosti Total Play Telecomunicaciones vedl v listopadu 2021 k vydání dluhopisů pro financování další expanze. Firma musela nabídnout vyšší procenta při upsání dluhopisů z důvodu aktuální situace na kreditním trhu. Investoři žádají mnohdy ještě vyšší kupóny i přesto, že Covid-19 společnost nikterak nezbrzdil, což dokazují hospodářské výsledky,“ říká Václav Kosáček, jednatel Imperium Finance.

EXCHANGE TRADED FUND (ETF) Copper Miners UCITS ETF (COPX)

Spotřeba mědi v příštích 20 letech rapidně poroste. Je to surovina, která bude nepostradatelnou součástí přeměny fungování světa, v jehož čele bude stát energetika postavená na obnovitelných zdrojích a vodíku, elektromobilitě a robotizaci průmyslu. Všechna tato odvětví si žádají nemalé množství právě této suroviny. ETF koncentruje společnosti, jejichž hlavní příjmy plynou z těžby mědi.

„V elektroautě je nezměrně více mědi než v autě se spalovacím motorem. Připočtěte si k tomu potřebu obměnit celý vozový park, vybudování infrastruktury a posílení rozvodové sítě. Tím se dostanete na poměrně zajímavou investiční příležitost pro příští roky,“ vysvětluje Václav Kosáček.

Akcie

Akcie společnosti VALE mají ohromný potenciál, ale také vysokou míru rizika. Ceny aktuálně vykazují solidní kontrariánskou příležitost. Jedná se o brazilský koncern těžící měď, jehož cena je nyní silně stlačena aktivizací odborů a lokálními problémy v regionu. Pravidelní investoři se zájmem o participaci na růstu v tomto odvětví by však měli preferovat investování do sektorového ETF.

Zdroj informací

IMPERIUM FINANCE s.r.o. a eSlezsko.cz

Datum

3. února 2022

Page generated in 2.567 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál