MMR: Základní školy v uhelných regionech získaly z IROP 707 milionů

MMR: Základní školy v uhelných regionech získaly z IROP 707 milionů

Více než 707 milionů rozdělil Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, ve výzvě „Infrastruktura základních škol pro uhelné regiony“ základním školám v uhelných regionech. Podpořeno bylo všech 87 úspěšných projektů.

„Původně jsme měli připraveno 265 milionů korun, ale vzhledem k enormnímu zájmu žadatelů jsme v IROP přistoupili k tzv. přezávazkování. Vypočetli jsme očekávané úspory ze stávajících projektů, abychom mohli podpořit všechny úspěšné projekty základních škol, což se nám podařilo,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

V žádostech o dotaci bylo zaregistrováno 118 projektů v hodnotě 920 mil. Kč. Výzva byla určena pro tzv. „uhelné regiony“, tedy Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj. Doplňuje tak program RE:START Ministerstva pro místní rozvoj, jehož cílem je napomoci těmto strukturálně postiženým regionům k jejich obnově.

Podpořené projekty jsou zaměřeny na modernizaci a rozvoj odborného vzdělávání na základních školách. Může se jednat o výstavbu nebo modernizaci odborných učeben zaměřených na digitální technologie, technické a řemeslní obory, cizí jazyk a přírodní vědy.

Příkladem podpořeného projektu je „Podpora přírodovědného, jazykového a IT vzdělávání na 6. ZŠ Cheb“, který předložilo město Cheb. Díky projektu budou vybaveny počítačová učebna, multimediální jazyková učebna a dvě přírodovědné učebny. IROP podpoří projekt částkou téměř 13,8 mil. Kč.

Zdroj informací

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a eSlezsko.cz

Datum

8. února 2021

Ke stažení

Page generated in 1.1156 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál