ČD - Telematika propojí Třinec s Frýdkem-Místkem vysokokapacitní optikou

ČD - Telematika propojí Třinec s Frýdkem-Místkem vysokokapacitní optikou

Společnost Nej.cz pokračuje v posilování svých sítí. ČD - Telematika pro ni aktuálně připravuje novou službu ČDT-DWDM, kterou propojí města Třinec a Frýdek-Místek, a její spuštění je naplánováno na listopad letošního roku. V rámci sítě Nej.cz se jedná o propojení dvou strategických bodů optickým kabelem s přenosovou kapacitou 100 Gbps.

„V tomto roce opakovaně významně investujeme do svých páteřních sítí, abychom byli schopni poskytovat služby nejvyšší kvality stále rostoucímu počtu klientů a drželi krok se zvyšujícími se nároky na kapacitu sítí,“ uvádí Jaroslav Hanyk, ředitel společnosti Nej.cz. „Opět jsme se rozhodli využít infrastrukturu ČD - Telematiky a zkušenosti jejích techniků,“ dodává Hanyk.

„Úspěšně prohlubujeme obchodní spolupráci s naším dlouholetým partnerem a jeho aktuální investiční plány nám přinášejí šanci na dodávky dalších podobných tras s kapacitou 100 Gbps po naší optické infrastruktuře,“ uvádí Jan Vobora, obchodní ředitel ČD - Telematiky.

Řešení ČDT-DWDM představuje transparentní optický kanál DWDM pro přenos dat mezi koncovými body s nadstandardní rychlostí, která dosahuje až 100 Gbps na jedné vlnové délce. Mezi hlavní výhody tohoto řešení patří bezpečná a spolehlivá komunikace a široký výběr rozhraní. Samozřejmostí je technická podpora a pomoc dostupná 24 hodin denně s nepřetržitým dohledem sítě. ČD - Telematika využívá při realizaci této konkrétní zakázky technologii izraelské společnosti ECI, která se vyznačuje právě především vysokou spolehlivostí a bezpečností provozu.

Společnost Nej.cz má na telekomunikačním trhu v České republice více než desetiletou tradici a mezi poskytovateli služeb veřejných elektronických komunikací zaujímá významné místo v oblasti poskytování služeb kabelové televize, přístupu k internetu i hlasových služeb v pevné či mobilní síti. Má přes 120 000 zákazníků ve více než stovce měst a obcí. Je součástí investiční skupiny KAPRAIN, kde reprezentuje hlavní telekomunikační segment v portfoliu holdingu.

ČD - Telematika a.s.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Provozuje vlastní druhou největší optickou síť v ČR, která je součástí klíčové infrastruktury státu. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je silniční telematika nebo oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

Zdroj informací

ČD - Telematika a.s. a NejBusiness.cz

Datum

4. října 2020

Page generated in 1.4264 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál