Návrat zábavných aktivit pro malé pacienty

Návrat zábavných aktivit pro malé pacienty

Na dětském oddělení Nemocnice Třinec se opět rozjíždějí všechny volnočasové a jiné aktivity k rozptýlení a rozveselení našich dětských pacientů. Ty byly od března letošního roku, v souvislosti se zákazem návštěv a přijatých opatření z důvodu koronavirové nákazy, utlumeny.

V červnu, u příležitosti svátku dětí, jsme zahájili postupné uvolňování těchto krizových omezení. Jako první jsme u nás přivítali paní Sikorovou z divadelního spolku Křesadlo, která dětem přinesla, u příležitosti jejich svátku, spoustu dárků.

Smích a písničky opět znějí na dětském oddělení každé úterý, kdy se k nám, po téměř třech měsících, opět vracejí Zdravotní klauni. „Jsme velmi rádi, že jsme se k Vám do nemocnice mohli již osobně vrátit a můžeme opět rozdávat radost nemocným dětem, ustaraným rodičům i vytíženému personálu. Děkujeme Vám za důvěru. Na náš návrat jsme se důkladně připravili a zavedli jsme opatření, abychom zajistili bezpečí Vás i pacientů. Zdravotní klauni jsou vybaveni ochrannými pomůckami a naše návštěvy se řídí zvýšenými hygienickými pravidly. Děkujeme také za podporu při nabídce našich Virtuálních klauniád pro Vaše pacienty. Tento program i nadále zůstává součástí našich klaunských aktivit. Jsme rádi, že můžeme stát opět po Vašem boku,“ vysvětlila klauní doktorka Gabriela Giganty.

Během prázdnin plánujeme zrealizovat výtvarné dílny, pod vedením paní Beaty Martinkové, a pohádkové představení divadelního spolku Křesadlo, které nás již po mnoho let pravidelně navštěvuje.

K plnému provozu všech našich aktivit, jako jsou návštěvy z knihovny Třinec v rámci projektu „Celé Česko čte dětem“, Dny otevřených dveří a další, bychom se chtěli vrátit od září letošního roku.

Zdroj informací

Nemocnice Třinec, příspěvková organizace a eSlezsko.cz

Datum

25. července 2020

Fotogalerie

Page generated in 1.2472 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál