Mistrovská díla světového umění zavítají do Jablunkova

Mistrovská díla světového umění zavítají do Jablunkova

Muzeum Bible v Jablunkově připravuje jedinečnou výstavu, která přiblíží některá významná díla světového umění. Vybrané mistrovské reprodukce některých obrazů, soch nebo například staveb v originálních nebo zmenšených velikostech přiblíží některá opravdu mistrovská díla. Vše bude doplněno poutavými informacemi a mnoha dalšími zajímavostmi.

Návštěvníci se tak budou moci těšit například na reprodukce obrazů od Rembrandta, Da Vinciho nebo Michelangela v originálních velikostech nebo některé skvosty světové architektury.

"V současnosti pracujeme na jedinečných replikách mistrovských děl světových malířů a sochařů. Jedinečnou formou tak chceme přiblížit některá jejich díla na jednom místě," říká Petr Hamrozi, ředitel Muzea Bible v Jablunkově.

Opravdové skvosty

Připravovaná výstava přiblíží některá významná díla na jednom místě. Návštěvnící se tak budou moci těšit například na:

  • bezmála 100 rytin a grafických listů od Rembrandta Van Rijna
  • bezmála 200 grafických rytin od Gustava Dorého
  • mistrovskou reprodukci Poslední večeře od Leonarda Da Vinciho
  • mistrovskou reprodukci Návratu marnotratného syna od Rembrandta Van Rijna
  • mistrovskou reprodukci Stvoření Adama od Michelangela Buonarottiho
  • a některé další zajímavosti, které budou postupně zveřejněny...

Jedinečná výstava ve střední Evropě

"Jsme přesvědčeni, že se jedná opravdu o jedinečný projekt, minimálně ve střední Evropě. Celá příprava a koordinace je velmi náročná a to i po technické stránce. Drtivá většina reprodukcí pochází z různých koutů celého světa a zajistit převoz do České republiky není mnohdy jedoduché (naříklad s ohledem na rozměry některých děl)," dodává Hamrozi a uzavírá: "Věříme, že se vše podaří připravit tak, aby byli návštěvníci maximálně spokojeni."

Cílem projektu Muzea Bible je vytvořit opravdu jedinečnou expozici, která příblíží významná díla, která mají souvislost s Biblí a křesťanstvím. Mnoho umělců pro své náměty vycházelo právě s Bible a biblických příběhů.

Výstava Mistrovská díla světového umění by měla být v Jablunkově k vidění v říjnu a listopadu 2024 (z technických důvodů se může termín ještě změnit).

Zvýhodněné vstupené již nyní

Návštěvníci si mohou již nyní objednávat zvýhodněné vstupné. Do konce dubna 2024 získají k objednané vstupence jednu další zdarma. Rezervace a objednávky vstupenek na www.muzeumbible.cz

Zdroj informací

Muzeum Bible a eSlezsko.cz
Foto: Muzeum Bible

Datum

8. dubna 2024

Fotogalerie

Page generated in 1.2849 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál